Etli ekmek standart belgelendirme kriterlerine ilişkin hazırlanan taslağa göre etli ekmeğin boyu 75 ila 90 santimetre eni ise 15 ila 20 santimetre olacak. Etli ekmekte kullanılan 100 gram kıymanın dana veya düve kaburgasından çekilmiş olması gerekiyor. İç harcında kullanılacak 40 gram domates, 30 gram yeşil biber, 28,5 gram kuru soğan, 1 gram maydanoz ve yarım gram tuz olmak üzere 100 gram olarak hazırlanacak. Brüt olarak 180 gram olması beklenen etli ekmek hamurunun harcı ile beraberinde pişmesi sonrası 276 gram olarak son tüketiciye ulaştırılması gerekiyor. Etli ekmekte yapılacak düzenleme sonrası herhangi bir katkı maddesin de içerikte yer alması yasaklanacak.
Related Posts
Bakan Işıkhan: “Eskişehir belediyecilikte çok geri kaldı”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Birlik ve beraberlik ruhuyla, başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak, her alanda geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.
Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı: İlk kez Avrupa Şampiyonası finallerine gitmeyi hedefliyoruz
Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde kalan iki maçını da kazanarak, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine gitmesini hedeflediklerini söyledi. Kılıç, takımın Ankara’da Bulgaristan’ı 38-13 yenmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin üçüncülüğü garantilediğini belirten Kılıç, önlerindeki iki kritik maçı da kazanarak milli takımı Avrupa Şampiyonası finallerine göndermek istediklerini ifade etti.
Son dakika… AFAD duyurdu: Balıkesir’de deprem!
Son dakika haberi… AFAD, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde 3.8 büyüklüğünde ve yerin 7.02 kilometre derinliğinde bir deprem yaşandığını aktardı.